VISSZAKÜLDÉSI INFORMÁCIÓK (ELÁLLÁS, CSERE, REKLAMÁCIÓ)

Kérjük elállási-, csere- vagy reklamációs szándékát minden esetben előre jelezze az info@variacipo.hu email címünkön, hogy zökkenőmentesen tudjuk Önnel közreműködni!

ELÁLLÁS:

·      Ön elállhat a vásárlástól a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül. Ebben az esetben kérjük juttassa el Elállási nyilatkozatát postai úton (Varia Kft, 8800 Nagykanizsa, Fő út 5.) vagy email formájában (info@variacipo.hu) hozzánk!

·       Pénzt visszafizetni csak banki átutalással tudunk!

·      Visszáruját abban az esetben elutasítjuk, ha a megadott 14 napos határidőn túl küldte vissza a terméket, ill. ha az nem kifogástalan (hordástól mentes/eladható) állapotban került vissza hozzánk.

 Hangsúlyozzuk, hogy kizárólag sértetlen, nem hordott, gyári állapotban lévő cipő és csomagolás esetén áll módunkban visszatéríteni a cipő vételárát!!! A cipős doboz nem csomagolóanyag, hanem a termék része, rajta szerepelnek a termék egyedi azonosítói. Így kizárólag eredeti csomagolással rendelkező terméket fogadunk vissza! (Olyan visszaküldött cipőt, aminek a doboza nincs becsomagolva, nem áll módunkban átvenni. Ugyanis az összeragasztott, tönkrement dobozzal rendelkező terméket nem tudjuk tovább értékesíteni.) Kérjük ezt a doboz feladásánál vegye figyelembe!

·      Elállás esetén a fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét!

·      A termékeket kizárólag futárszolgálat-, illetve postai visszaküldés esetén tudjuk visszavenni!

·      Kérjük ne küldje vissza a terméket utánvéttel terhelt csomagban, mert azokat nem áll módunkban átvenni!

 Az elállásról bővebb tájékoztatót az ÁSZF-ben talál. Letölthető Elállási nyilatkozat

CSERE:

·      Méretprobléma esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot vevőszolgálatunkkal, vagy járjon el az „ELÁLLÁS”-nál leírtak szerint!

REKLAMÁCIÓ:

·      Az fogyasztói reklamációval kapcsolatos szabályokat a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet részletezi, valamint a 49/2003 (VII.30) GKM rendelet tartalmazza, továbbá a Polgári Törvénykönyv idevonatkozó rendelkezései az irányadók. 

·      A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról, a jótállásról szóló tájékoztató az ÁSZF részeként olvasható!

·      Kérjük a vásárlásnál vegye figyelembe, hogy univerzális lábbeli nincs! Ha nem a rendeltetésnek megfelelően viseli a lábbelit, az károsodhat, vagy tönkre mehet, ami nem szavatosság-érvényesítési jogalap.

·      Fontos kérdés e tekintetben a lábbelik vízállósága:

1.     A természetes bőr rostszerkezetén a nedvesség mindkét irányba átdiffundál. Ez egyben biztosítja a lábfej megfelelő szellőzését. A membrán nélkül készült cipők anyaga emiatt rövid idő után átázik.

2.     Az átvarrott technológiával készült cipők átlagon felüli komfortot biztosítanak, sajnos azonban a varrásnál – leggyakrabban az orr-résznél – átereszthetik a vizet. Ezért használatuk csak száraz időben javasolt.

3.     A VÍZLEPERGETŐ (TEX-es membránnal ellátott) lábbeli: A felületileg kezelt felsőrész anyag a csapadék beszívódását nem engedi. Nedves közegben a folyadék nem hatol át a felső rétegen. Tartósan nedves közegben a felsőrész anyaga fokozatosan átengedheti (főleg a nagy mennyiségű) csapadékot. A vegyes halmazállapotú csapadék beszívódásának esélye tartós használatkor megnőhet. Ennek oka, hogy az összeerősítéskor alkalmazott technológiai (általában varrott) mikro-perforációkat hoz létre a felületen, miáltal azokon a pontokon (összetűzési pontokon) a víz zárása természeténél fogva nem lehetséges. MINDEZEKBŐL KÖVETKEZŐEN AZ ILYEN TÍPUSÚ LÁBBELIK (pl.: RiekerTEX, RemonteTEX, JanaTEX) ESETÉBEN A TELJES VÍZÁLLÓSÁGRA NEM VÁLLALUNK GARANCIÁT!

4.     VÍZÁLLÓ LÁBBELIK (GORE-TEX, WATERPROOF technológiával készített lábbelik): Bevonatos alapanyag és vízzáró közbélés bevasalt technikával. A GT. és WP. technológia esetében az összeszereléskor a tűzési pontok vízzáró bevasalása nem engedi az átcsapzódást, illetve a nedvesség egyéb irányú behatolását. Ezenkívül a hegesztett teljes gumi alapanyagú lábbelik tartoznak a vízálló termékek közé. EZEN LÁBBELIKRE TELJES KÖRŰ VÍZÁLLÓSÁGI GARANCIA VONATKOZIK!

 FONTOS TUDNIVALÓ: A természetes vagy annál nagyobb mértékű kipárolgás (izzadás) azt az érzetet kelti, mintha a lábbeli beázott volna. Ennek oka a páraelvezetés nehézsége miatt van. Ezen speciális lábbelik hosszú távú, megszakítás nélküli több óráig tartó, főleg a külső és közeghőmérséklet ingadozásával járó viselete nem javasolt (belső páralecsapódás miatt), mivel a fizika és biológia törvényei még speciális lábbelivel sem átléphetők.

5.     Minden bőrfajta és egyéb anyag vízállóságát impregnálással fokozni lehet!